Одеський міжнародний кінофестиваль розпочинає співпрацю з Українським інститутом

Цього року Український інститут і Одеський міжнародний кінофестиваль розпочинають співпрацю в межах професійної секції Film Industry Office, яка відбудеться з 16 по 19 липня.

Серед спільних ініціатив Одеського міжнародного кінофестивалю та Українського інституту нова нагорода в секції Work in progress, програма промоції українського кіно UA Films Showcase, а також презентація можливостей Українського інституту для вітчизняних кінематографістів.

Вже багато років в Україні не вистачало організації, яка б системно просувала українську культуру і, зокрема, кіно за межами країни. Співпраця з Українським інститутом – це наш вагомий крок для того, щоб презентувати в закритому режимі у професійному середовищі найновіші фільми з великим міжнародним потенціалом. Таким чином підтримуючи їх для того, щоб надалі у найближчий рік вони з’явились у програмах найбільших кінофестивалів, знайшли дистриб’юторів і отримали міжнародне просування”, – зазначає генеральна продюсерка ОМКФ Юлія Сінькевич.

В межах конкурсної програми Work in progress Український інститут започатковує власну грошову премію в розмірі 150 000 гривень, яку можна буде використати на просування українського фільму за кордоном.

Крім того, для нових українських картин або фільмів, які знаходяться в стадії постпродакшн, з’явиться нова можливість бути побаченими міжнародними кінопрофесіоналами – UA Films Showcase. Це програма підтримки міжнародної промоції нових українських фільмів серед професійної аудиторії. Пять українських повнометражних ігрових картин будуть представлені виключно на закритих екранах для запрошених кінопрофесіоналів: фестивальних відбірників, сейлз агентів та дистриб’юторів з усього світу. Картини для показу обиратимуть експерти Одеського міжнародного кінофестивалю та Українського інституту.

Також в межах панельної дискусії в секції Film Industry Office можна буде дізнатися про інші програми підтримки кіновиробництва від Українського інституту.

Невдовзі після початку своєї роботи Український інститут налагодив співпрацю з Одеським кінофестивалем – найбільшим українським  кінофорумом, який не лише просуває якісне кіно, але й розвиває українську кіноіндустрію. Ми маємо на меті налагоджувати міжнародні  контакти між фахівцями кіно та презентувати світові можливості співпраці, які пропонує Україна. Цьогоріч ми підтримуємо приїзд на ОМКФ 20 відбірників великих міжнародних кінофестивалів та sales-агентів. Також ми працюємо над системним просуванням якісного українського культурного продукту за кордоном, і премія Українського інституту є одним із інструментів цієї стратегії”, – говорить генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко.

Український інститут – новостворена державна інституція, яка просуває українську культуру у світі та розвиває культурні зв’язки між Україною та іншими країнами. Місія Українського інституту – сприяти кращому розумінню і гідному ставленню до України та створювати можливості для взаємодії українців зі світом.

Нагадаємо, що ювілейний 10-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 12-го до 20-го липня.

Translate »